ZELF STADSDEELDICHTER WORDEN

Het Amsterdamse stadsdeel Westerpark laat bij monde van wethouder Dick Jansen (Onderwijs, Welzijn & Cultuur) weten studie te verrichten naar de mogelijkheid tot het aanstellen van de Eerste Officiƫle Stadsdeeldichter van Nederland. Van verschillende kanten bereikten hem signalen dat een stadsdeeldichter een zinvol instituut kan zijn.

Kandidaten voor het stadsdeeldichterschap zullen woonachtig moeten zijn in de betreffende deelgemeente. Dichters, die door publicaties en recensies bewezen hebben hun vak te verstaan, een eigen geluid hebben ontwikkeld en die bovendien over een aantoonbaar gevoel voor ontwikkelingen in de samenleving beschikken, worden uitgenodigd naar deze functie te solliciteren. Het schijnt de bedoeling deze stadsdeeldichter reeds op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart te installeren.

Kandidaten sturen hun cv, enkele gedichten en dienen plannen in die ze, als ze stadsdeeldichter worden, willen uitvoeren aan: Dick Jansen, portefeuillehouder Onderwijs, Welzijn, Cultuur, Westergasfabriek, stadsdeel Westerpark, postbus 141, 1000 AC Amsterdam, email: <D.Jansen@westerpark.amsterdam.nl>

Geplaatst in Log