SPETTEREN!

Het vooralsnog enige lid van de Vereniging der Vomitisten stelt voor een Prijs in te stellen voor de meest vomiterende bundel of uitlating door een dichter gedaan. Het doel is tweeledig: allereerst zal het instellen van een Prijs de Vereniging zelve krachtig opstoten in de haastige vaart der volkeren, en daarbij zijn de verwachtingen aangaande het beleven van enig kinderlijk kotsplezier hooggespannen.

De prijs zal bestaan uit, inderdaad….dat de winnaar van de Prijs de voltallige jury mag onderkotsen, waarna de jury langdurig voor de winnaar applaudisseert.

Onmiddellijk na de Prijsuitreiking vertrekt de jury naar elders, om zich grondig te reinigen en schone kleren aan te doen. De jury zal bestaan uit Huub Beurskens en Kees Fens.

De prijs roept speciaal hiervoor een afvoerputje in het leven: www.keesfens.nl

De prijsuitreiking zal plaatsvinden in de Grote Zaal van de Stadsschouwburg in Amsterdam, op –naar keuze- de verjaardag van de winnaar (taart) of tijdens de jaarwisseling (champagne). De –na vertrek van de jury- lege zaal staat de winnaar de rest van de avond vrijelijk ter beschikking om zijn volledige oeuvre te declameren. Geklapt wordt er dan al lang niet meer.

Het secretariaat van de vereniging roept gedoodverfde kandidaten op zich aan te melden voor dit spetterende feest!

.

Geplaatst in Log