Utrecht: EENZAME UITVAART NUMMER 7

Vandaag, donderdag 9 november, werd het babylijkje begraven dat op 30 oktober werd gevonden bij afvalverwerker AVR, Utrecht.

Namens Eenzame Uitvaart Utrecht was Ruben van Gogh aanwezig als dichter van dienst, ondersteund door Alexis de Roode voor het verslag. Daarbij nog een stuk of twintig belangstellenden, een fotograaf, enkele journalisten.

Het verslag van De Roode wordt later gepubliceerd op http://eenzameuitvaart.web-log.nl/
Het gedicht staat daar al.
Hieronder het ANP-bericht van de uitvaart.

Babylijkje Utrecht begraven
anp Gepubliceerd op 09 november 2006, 13:30
UTRECHT – Het babylijkje, dat 30 oktober werd gevonden bij afvalverwerker AVR in Utrecht, is donderdag even na 11.00 uur begraven op begraafplaats Daelwijck in Utrecht. Dat gebeurde in het bijzijn van ongeveer twintig belangstellenden, onder wie enkele politiemensen.
De begrafenis van het meisje, van wie de ouders niet zijn gevonden, gebeurde in opdracht van de gemeente Utrecht. Namens de gemeente droeg dichter Ruben van Gogh een gedicht voor. Een bezoekster zong een lied. Rond het graf waren al voor aanvang van de begrafenis bloemen en knuffels neergelegd.
Als de herkomst van de baby onbekend blijft, blijven het meisje en het graf naamloos. De grafsteen krijgt een nummer en een gedichtje. Mocht de identiteit van het meisje toch bekend worden, dan krijgt ze eventueel een herbegrafenis.
De politie heeft nog geen spoor van de herkomst en kan uit het afval waarin het lijkje gevonden werd, niet afleiden uit welk deel van het land het meisje afkomstig is. De politie hoopt erop dat de moeder zich meldt, aldus een woordvoerder.

.

Geplaatst in Eenzame Uitvaart