Het Noord-gevoel

Amsterdam-Noord krijgt stadsdeeldichter

Stadsdeel Amsterdam-Noord stelt vanwege het 25 jarig jubileum een deeldichter aan; na Westerpark (Hans Kloos), Zuider-Amstel (Karel Grazell) en stadsdeel Centrum (Adriaan Jaeggi) de vierde, wellicht zelfs vijfde deeldichter die onze stad rijk is: volgens het Parool van donderdag heeft ook stadsdeel Osdorp een eigen dichter in dienst: daarvan zijn echter geen sporen terug te vinden. Het stadsdeel zelf weet van niets.

Wie in Noord woonachtig is, daar werkt of studeert, kan meedingen naar de nieuw gecreëerde functie. Dus. ‘Schrijft u wel eens gedichten? Of heeft u dit altijd al eens willen doen? Ga dan nu aan de slag en maak kans om benoemd te worden tot dichter van Amsterdam-Noord. Noordje daagt u uit om in de pen te klimmen en een mooi gedicht over Noord te schrijven dat aansluit bij het thema 25 jaar stadsdeel Amsterdam-Noord.

De winnaar wordt benoemd tot stadsdeeldichter van Amsterdam-Noord voor de periode van één jaar en ontvangt een geldbedrag van 500 euro. De tweede prijs is een bedrag van 200 euro en de derde prijs bedraagt 100 euro. De stadsdeeldichter krijgt bovendien de mogelijkheid een aantal van zijn of haar mooiste gedichten over Amsterdam-Noord te publiceren. Het stadsdeel bundelt deze samen met de beste inzendingen uit de wedstrijd tot een mooie dichtbundel.De prijzen worden uitgereikt op de feestelijke nieuwjaarsreceptie in januari 2007.

De jury
De jury bestaat uit dichter Simon Vinkenoog, acteur Frits Lambrechts, schrijver/journalist Jan Donkers, beeldend kunstenaar Ro Hagers en Floor van Dusseldorf, lid van de Adviescommissie Kunst en Cultuur. De inzendingen worden onder andere beoordeeld op taalgebruik, originaliteit en ‘het verwoorden van het Noord-gevoel’.

Hoe doet u mee?
Stuur uw gedicht over Amsterdam-Noord onder vermelding van uw naam, adres en geboortedatum naar: dichtwedstrijd@noord.amsterdam.nl of naar: Stadsdeel Amsterdam-Noord, t.a.v. Dichtwedstrijd, kamer 4.08, Postbus 37608, 1030 BB Amsterdam. Inzending is mogelijk tot 1 december 2006.’

*

Geplaatst in Log