LELIJKE TEGENSLAGEN

Op zaterdag 28 februari zond AVRO’s Kunstuur een itempje uit over The Floating Poetry Room, een kunstwerk van Siah Armajani, gerealiseerd door Ben Raaijman, met in het hekwerk rond het schip een tekst van F. Starik. Die tekst mocht 667 tekens omvatten en moest een relatie aangaan met nieuwbouwwijk, blijven en weggaan, thuiskomen, water en land, toekomst en dromen, zoiets. Die drijvende gedichtenkamer werd ooit bedacht voor het IJmeer, op IJburg, in verwachting van een pier, waaraan woonschepen zouden worden gelegd, waar je heel duur zou kunnen gaan wonen zonder enige buitenruimte dan het zicht over het water, vanuit die afgemeerde boot, wat een luxe.

Weinigen bleken bereid een paar ton neer te leggen in ruil voor de belofte van de gemeente dat je een stukje water mag gebruiken om je boot in te laten drijven. Uitstel volgde. Kredietcrisis er nog maar eens overheen gegooid. Komt nooit meer goed. Het ponton met dat hek eromheen ligt nu afgemeerd voor café BLOK 4, en heeft zijn uiteindelijke bestemming nog altijd niet gevonden. Het heeft een hoop geld gekost, het werd gefinancierd uit de procentsregeling bij de aanleg van een tramlijn richting IJburg en weer terug gold. Het is bedoeld om te gebruiken, maar ligt in de praktijk van alle dag een beetje weg te rotten. Jammer.

De uitzending is na te zien op uitzending gemist. Misschien via onderstaande link, waarschijnlijker lijkt me dat de hunkerende kijker op goed geluk maar wat moet googelen op zoektermen als kunstuur, 28-2, avro, enz.

http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=9022636&md5;=43041a535c6b8f7e058358f5cdd5af21

Ondertussen meldt de zaterdag-editie van Het Parool het feit dat er een bolletjesslikker anoniem begraven werd. Op de voorpagina van de krant ontwaren we de heer Van Bokhoven, uitvaartleider Dennis Verburgt en de dode zelf, netjes in zijn kist gelegen. Zijn ogen lijken nu eindelijk gesloten. Zie hieronder voor de details het verslag van eenzame uitvaart nummer 106. De fotograaf heette Jan van Breda, overigens. Ontzettend aardige jongen, nee, man, hij vond zijn weg wel ‘in het gebeuren’.
Een uitgebreider fotoverslag van die eenzame uitvaart is op pagina 22/23 van Het Parool van zaterdag jl te vinden. Het lijkt verdomme wel alsof ik een beetje, ehm, kaal begin te worden, onverhoeds van achteren genomen.
Dat spijt me,

F.

+

Geplaatst in Eenzame Uitvaart