Floating Poetry Room

De ‘Floating Poetry Room’ van de Amerikaanse kunstenaar Siah Armajani
komt te liggen in het water van het Steigereiland, zichtbaar vanaf de eerste
tramhalte op IJburg. Het is een ponton, omgeven door een hek dat
fungeert als drager van een dichterlijke tekst. Het moet een
spannende ontmoetingsplek worden voor de bewoners van
IJburg, met ruimte voor een podium en speelmogelijkheden
voor kleine kinderen. Het idee en ontwerp van het kunstwerk
is van Siah Armajani. Uitvoerend kunstenaar is Ben
Raaijman, die het kunstwerk in voortdurende
samenspraak met Armajani heeft geproduceerd.

UITNODIGING

Amsterdam, 9 december 2005

Geachte heer, mevrouw,

De gemeente Amsterdam en het Amsterdams Fonds voor de Kunst nodigen u, mede namens het projectbureau IJtram van harte uit aanwezig te zijn bij de onthulling van het kunstwerk ‘Floating Poetry Room’ van de kunstenaar Siah Armajani. Dit kunstwerk is gefinancierd uit het kunstbudget van het project IJtram en is één van de kunstwerken dat ligt langs het tracé van de IJtram, tramlijn 26.
Het kunstwerk is gelegen in het binnenwater van het Steigereiland in het verlengde van de sluis. Op zaterdag 17 december 2005 om 11.00 uur zal de ‘Floating Poetry Room’ officieel onthuld worden. De dichter F.Starik,verantwoordelijk voor de tekst op het hekwerk zal daarbij voordragen uit eigen werk. Het officiële gedeelte duurt tot uiterlijk 12.00 uur. Gedurende de middag zullen op de Floating Poetry Room diverse dichters hun werk ten gehore brengen aan het publiek.

U bent van harte uitgenodigd bij de officiële onthulling aanwezig te zijn.

Routebeschrijving

Auto
Op de ringweg A-10 Noord neemt u vanuit beide richtingen afslag S-114 richting IJburg. Onderaan de afslag rechtsaf de witte toegangsbrug naar IJburg over. De Floating Poetry Room ligt in het binnenwater van het Steigereiland. Dit is geografisch gezien het eerste eiland van IJburg.

Openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station neemt u tram 26 richting IJburg. Uitstappen bij halte Steigereiland. Loop 20 meter terug en ga rechtsaf het dijkje op. Aan uw rechterhand ziet u dan de Floating Poetry Room liggen.

Geplaatst in Log