Persbericht genomineerden Amsterdamprijs

Zeven genomineerden Amsterdamprijs

Theatermaakster Adelheid Roosen, het Calefax Rietkwintet, graffitikunstenaar Boris Tellegen (Delta), performer/choreograaf Marco Gerris, ontwerpersduo Mevis & van Deursen, beeldend kunstenaar Jonas Ohlsson en dichter F. Starik zijn genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2009. Op donderdag 27 augustus a.s. wordt in Muziekgebouw aan ‘t IJ de prijs van €35.000 uitgereikt aan drie van hen.

De belangrijkste kunstprijs van de hoofdstad wordt jaarlijks door het Amsterdams Fonds voor de Kunst toegekend aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere bijdrage leveren aan de kunsten in Amsterdam. Een jury onder voorzitterschap van Maria Barnas heeft de selectie gemaakt en zal tevens de winnaars aandragen. De genomineerden worden beoordeeld op kwaliteit, innovativiteit en internationale ambitie. Eerdere winnaars waren onder anderen Pete Philly & Perquisite, Hafid Bouazza, Claudy Jongstra, kunstenaarsinitiatief W139 en Claron McFadden.

Het is dit jaar voor het eerst dat het Amsterdams Fonds voor de Kunst de winnaars pas tijdens de uitreiking zelf bekend maakt, om de betrokkenheid bij de prijs en de bekendheid van de genomineerden te vergroten. Op www.afk.nl zijn korte filmpjes te vinden over de genomineerden. In een van deze filmpjes speelt de mythische figuur Rubberboom een kleine bijrol.

+

Geplaatst in Log