VRIENDEN!

Op zaterdag 28 oktober zal het gebeuren dat F. Starik een Poëzieprijs in ontvangst mag nemen, en wel de Plantage Poëzieprijs 2006, bestaande uit een kunstwerk, een lidmaatschap van de Vrienden van de Hortus alsmede een jaar lang lidmaatschap van de Vrienden van de Plantage, en misschien ook een boekenbon, waarmede die Starik in één klap een hoop vrienden verwerft, ware het niet, dat hij gedurende de prijsuitreiking zal schitteren in afwezigheid (zie: het rode woord AGENDA op de thuispagina van deze site) en zijn Nieuwe Vrienden zal moeten toespreken vanaf een beelddrager.

De gelauwerde hoopt rond 18 uur te bestemder plekke te arriveren teneinde met de achterblijvers aan de bar het glas te heffen op deze vreugdevolle gebeurtenis en zijn prijzen in ontvangst te nemen. Starik won de Plantage Poëzieprijs met zijn gedicht –Groot in Japan-.

Jaarlijkse prijsvraag, voor de eerste maal uitgeschreven in 1992 door de Vereniging Vrienden van de Plantage te Amsterdam met het doel de Plantage cultureel onder de aandacht te brengen en literair talent te stimuleren. De prijs bestaat uit een boekenbon van wisselende waarde, een kunstwerk van een in de Plantagebuurt wonende /werkende kunstenaar en het lidmaatschap van de Hortus en de Vereniging Vrienden van de Plantage. Eerdere winnaars o.a. Jozua Douglas, Atze van Wieren, Lenze L Bouwers, Patty Scholten. De jury van Prijs bestond dit jaar uit Jan Baeke, Jos van Hest en Ko van Geemert.

zaterdag 28 oktober, 14-17 uur, Desmet Studio’s, Plantage Middenlaan, Amsterdam.

Geplaatst in Log